El Pla de l'Estany commemora per primera vegada el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI
28, de juny 2018 15:05

Diverses persones del col·lectiu, amb el suport de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i el Punt de Salut Jove Cal Drac, han dut a terme una acció de sensibilització ciutadana per visibilitzar el col·lectiu. S’han folrat els dos bancs de la plaça dels Turers amb els colors de la bandera LGBTI i s’ha penjat un escrit que breument manifesta els seus sentiments:

“Soc el que sento

Faig el que sento

Dic el que sento

Vull sentir sense por

Tinc dret a ser respectat”

 

A més, s’ha creat un mural amb el lema “Soc el que sento” en una paret exterior en l’encreuament entre el carrer Girona i el Torres i Bages.

El 28 de juny va concloure el 8è Cicle de Cinema per la Inclusió Social del Pla de l’Estany amb l’objectiu de fer reflexionar la ciutadania sobre la realitat de les persones LGBTI. El cicle, que ha tingut lloc els mesos de maig i juny al Museu Darder de Banyoles, ha constat de 3 sessions, amb una assistència mitjana de 30 persones. Cadascuna es centrava en un tema diferent i la dirigien persones coneixedores de la matèria. Al final de les sessions el públic tenia l’oportunitat de preguntar i debatre sobre el tema.

Mensualment l’Àrea de Benestar Social i el Punt de Salut Jove Cal Drac fan difusió d’un missatge de reflexió dintre de la campanya de sensibilització “La diversitat ets tu”, que publiquen a les revistes de reclam i a les xarxes socials.