El Consell Comarcal del Pla de l'Estany instal·la un desfibril·lador a la seu del barri de Can Puig
20, de setembre 2018 15:20

Segons la Creu Roja, el 50% de les morts per infart agut de miocardi es produeixen al domicili o a la via pública. L’ús dels desfibril·ladors permet de manera més eficaç i ràpida restablir el ritme normal del cor, sobretot, si s’aplica la descàrrega elèctrica durant els primers cinc minuts.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany amb seu al veïnat de Can Puig de Banyoles, ha instal·lat un desfibril·lador HearStart M5066A. La compra s’ha fet a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) amb conveni amb la Creu Roja. El model és molt fàcil d’utilitzar, ja que dona les instruccions amb una veu clara i tranquil·la. Utilitza uns elèctrodes intel·ligents, que ajusta les indicacions en funció de l’anàlisi que fa del pacient i de l’edat: Ajusta l’energia de descàrrega i les explicacions de com s’ha de fer la RCP (Reanimació Cardiopulmonar), així com la freqüència i la profunditat de les compressions. Mitjançant la caixa de protecció TECA S2 ALL SP, permet instal·lar el desfibril·lador a l’aire lliure amb un nivell de protecció IP65 que la fa resistent a la pluja i la pols. Juntament amb la compra del desfibril·lador, les persones que per proximitat o accessibilitat estan més a l’abast de l’equip, se les forma perquè el sàpiguen utilitzar.

Fins ara, si era necessari l’ús d’un desfibril·lador, s’havia d’anar fins al pavelló de Can Puig, situat a 1.1 km, a partir d’ara tant els treballadors del Consell, els usuaris del Centre el Puig i els veïns del barri ho tindran més a mà.