Els productes autòctons i els cuiners  del Pla de l'Estany,  protagonistes de la nova temporada  del programa 'Del Pla al plat'
04, de gener 2019 14:41

La data d’emissió és a partir del 7 de gener i manté l’objectiu de posar en valor la gastronomia i els productors locals.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, en col·laboració amb Banyoles Televisió, produirà la segona temporada del programa “Del Pla al plat”. Es tracta d’un espai divulgatiu sobre la gastronomia i els productes del territori amb l’objectiu de donar a conèixer, de primera mà, el valor afegit de la producció i la gastronomia de quilòmetre zero.

El programa dóna especial rellevància tant a la figura dels cuiners de la comarca com també als productes elaborats des de la proximitat. Durant l’emissió es mostra el producte des del lloc d’origen, el seu procés de producció i comercialització. Un cop a plató, el presentador, Arnau Vila i un xef de la comarca elaboraran un plat amb el producte escollit com a element principal. En aquesta entrega es visita Nous Can Llavanera, de Crespià on produeixen nous, la Granja Mas Colomer, productors de làctics i Mas Auró, productors d'olis a Esponellà i Font SC, productor càrnic de Serinyà.

Un cop els ingredients son a plató, el presentador i el xef d’un dels restaurants de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme prepara una recepta amb els productes escollits com a elements principals.  Les receptes aniran a càrrec dels cuiners dels restaurants de Can Xapes de Cornellà de Terri, Càmping Esponellà d’Esponellà, Hotel CasaAnamaria i Can Salvi de Vilavenut.

El programa és una iniciativa del Consell Comarcal del Pla de l'Estany amb la producció audiovisual de Banyoles Televisió, que també n'assumirà l'emissió i distribució amb diverses emissions de cada espai. Les emissions estan programades cada dilluns a les 21:30h, durant  els mesos de Gener, Febrer i Març.  La cobertura en TDT de Banyoles Televisió comprèn part de la província de Girona, com és, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva interior. El programa també s'emetrà per una desena de televisions locals del Grup TDI i  pel que fa a la difusió per Internet, es publicaran tots els capítols al portal 'www.plaestanydigital.cat' que en facilitarà l'accés a tots el públics.