El Centre Cívic Banyoles inaugura l’exposició de ceràmiques realitzades per Martirià Pagès
28, de gener 2019 11:39

L’artista, veí de la comarca, és reconegut en camps com la fotografia, el disseny gràfic i darrerament en el món de la ceràmica

Amb el títol “Vlau” s’exposen les peces de ceràmica creades per l’artista Martirià Pagès, peces de clara inspiració marina. Les obres són reflex de la natura que envolta els paisatges de costa: les roques, les onades, el que porta una llevantada,...  Aquesta inspiració, a través d’un procés creador meditat, però a la vegada obert, pren forma a través de les mans d’en Martirià,  per així reproduir les sensacions i emocions que li produeix el mar.

“És difícil per mi expressar tot el que significa el mar: no són només bons records d’un parèntesi en el temps, sinó un munt de sensacions que sempre arriben a una part de mi que només és meva. Llançar-me de les roques i notar l’explosió de l’aigua freda; quedar-me quiet a sota aigua i veure com la llum del sol es multiplica; anar descalç per les pedres; protegir-me del vent darrere d'una roca; notar l’escalfor del sol sobre la pell plena de sal; l'olor, els colors, les textures, la forma... tot m’omple i tot em transforma. La ceràmica per mi és Vlau, és omplir d’espai tot allò que m’emociona, és omplir d’espai el mar.” Ha declarat Martirià Pagès quan se’l pregunta per com s’ha inspirat per fer l’exposició.
La mostra es pot visitar al Centre Cívic Banyoles del 14 de gener al 15 de febrer, de dilluns a divendres de 3 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit.