El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ofereix un curs de cura i maneig de cavalls als joves d’entre 16 i 29 anys amb el programa “SOM RURALS FEM FUTUR”
29, de gener 2019 09:36

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha engegat el Programa Singulars: “SOM RURALS FEM FUTUR” amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat i les competències tècniques i professionals dels joves d’entre 16 i 29 anys que es troben en situació d’atur o fora del sistema educatiu.
El programa ofereix als joves participants orientació i formació a mida, els professionalitza en cura i maneig de cavalls amb la possibilitat de realitzar practiques opcionals en empreses del Pla de l’Estany. Amb aquesta formació es vol aconseguir que els joves adquireixin els coneixements i les competències professionals necessàries per poder treballar en el sector rural o amb equins i millorar les seves possibilitats d’accedir al mercat de treball. Durant tot el programa el jove rebrà orientació i recolzament per part del personal orientador per garantir un bon aprofitament de la formació i millorar les seves possibilitats d'inserció laboral. Paral·lelament a les accions de formació i orientació es realitzaran sortides a l’entorn productiu per millorar els coneixement dels joves sobre el mercat de treball i diverses activitats socials i culturals per reforçar els vincles dels joves amb la societat. 
La iniciativa està impulsada per Garantia Juvenil i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), El Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.