L'estand de Banyoles i del Pla de l'Estany al Mercat del Ram de Vic reparteix més de 1.400 fulletons amb informació turística del territori
18, d’abril 2019 12:25

L’Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany han fet una bona valoració de la seva participació a la Fira del Mercat del Ram de Vic, celebrada del 12 al 14 d’abril a la capital d’Osona i que enguany ha estat un èxit de públic.

La comarca i la seva capital han aprofitat aquest cap de setmana l’oportunitat que els ha brindat el Patronat de Turisme Costa Brava per promocionar els seus atractius i les seves potencialitats entre el turisme de proximitat, que és molt representatiu a casa nostra ja que el 60% dels turistes que visiten el Pla de l’Estany provenen del territori català. En aquest sentit, l’estand conjunt del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Banyoles ha repartit un total de 1.401 fulletons amb informació sobre l’àmplia oferta turística de Banyoles i del Pla de l’Estany en general, per fomentar un millor posicionament d’aquest territori com a destinació d’interior per al públic català.

En concret, la demanda d’informació més repetida per les persones que, durant aquests tres dies, s’han acostat a l’estand he estat per l’entorn natural de la comarca, principalment les rutes de senderisme i BTT (507 fulletons repartits) i les activitats per fer amb nens. D’igual manera que en l’any anterior, s’ha vist un increment important en públic sènior interessat en fer rutes de senderisme de nivell baix per la comarca. També s’han repartit 350 bosses de ràfia de la nova Marca Territorial de la comarca del Pla de l’Estany.

 

Aquest any s’ha dut a terme un concurs anomenat “Un dia a la comarca del Pla de l’Estany”. En el concurs se sortejaven 4 entrades per la barca “La Tirona” de l’estany de Banyoles i 4 entrades per visitar el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà. La iniciativa va tenir un èxit extraordinari, i dissabte a mitja tarda ja s’havien esgotat les butlletes participatives. Finalment en el concurs hi van participar 250 persones. El guanyador, escollit per sorteig el dimarts passat, va ser un veí del poble d’Anglès.

La presència a la Fira del Mercat del Ram de Vic ha fomentat un millor posicionament de Banyoles i comarca com a destinació d’interior per al públic català. El bon temps ha fet que aquest any la fira fos tot un èxit, principalment  dissabte el matí coincidint amb el mercat setmanal de Vic. La valoració a la fira és positiva i es té la intenció de repetir l’experiència l’any que ve.