Francesc Castañer és escollit nou president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany
11, de juliol 2019 16:15

L’alcalde de Porqueres Francesc Castañer ha estat escollit aquest migdia nou president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Castañer ha estat escollit amb els vots a favor del seu grup, Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), i d’Alternativa Municipalista. El nou president substitueix en el càrrec Jordi Xargay (Junts per Catalunya), alcalde de Palol i que ha estat setze anys al capdavant de la institució.
Durant la sessió de constitució han pres possessió del càrrec els 19 consellers electes que han estat proclamats per la Junta Electoral. La nova composició del Ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany és la següent: Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal, 9 consellers; Junts x Catalunya, 9 consellers; Alternativa Municipalista, 1 conseller. 

D’aquesta manera el Ple del consell està format pels següents consellers:
ERC-AM: Jaume Butinyà Sitjà, Maria Teresa Castañer Vivas, Anna Maria Garcia Roda, Francesc Xavier Cros i Verdaguer, Francesc Castañer Campolier, Jordi Burch Viñals, Josep Oriol Serrà Madriles, Maria Àngels Lladó Sidera i Montserrat Sala Figueras.
Junts x Catalunya: Ester Busquets Fernández, Clàudia Massó Fontàs, Francesc Xavier Quer Bosch, Josep Massanella Brossa, Maria Àngels Massafont Soler, Dolors Bustins Serarols, Jordi Farrés Rovira, Susanna Maria Bazán López i Àlex Terés Cordón.
Alternativa Municipalista: Ramon Casadevall Sala
El ple ha començat amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada per la regidora de Cornellà del Terri Maria Teresa Castañer Vives i el regidor de Porqueres Jordi Burch, tots dos d’ERC-AM. Tot seguit han pres possessió els diferents consellers i conselleres. Tots han promès o jurat el càrrec per imperatiu legal, la majoria dels d’ERC-AM hi han afegit la fórmula proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), mentre que Non Casadevall, d’Alternativa Municipalista, ha incorporat el compromís de servir el poble i treballar pel benestar i la justícia social sense renunciar als principis republicans. 

En el moment de la votació tant el grup d’ERC-AM com el de Junts per Catalunya han proclamat candidats a la presidència. El d’ERC-AM Francesc Castañer ha obtingut deu vots, corresponents als consellers del seu grup i al d’Alternativa Municipalista, mentre que el candidat de Junts per Catalunya Francesc Xavier Quer, només ha tingut els vots dels nou consellers d’aquest grup.
En el seu discurs de presa de possessió Francesc Castañer ha destacat que “comença una nova etapa”. Castañer ha assegurat que aposta per un govern d’unitat, i ha afegit que ERC “estem al centre de l’espectre ideològic” de la comarca. També ha agraït al grup d’ERC la decisió de ser escollit president de l’ens i que farà que el Pla de l’Estany continuï bategant com mai.
Per la seva banda el portaveu d’Alternativa Municipalista, Non Casadevall, ha justificat el seu vot a favor d’ERC-AM per garantir “el canvi de viratge que necessita la institució” i ha alertat que aquest suport es mantindrà “sempre que hi hagi canvis que representin una millora real per la comarca”. Des de Junts per Catalunya el seu portaveu Francesc Xavier Quer ha lamentat que no s’hagi pogut arribar a un acord per un govern d’unitat, i ha afegit que “la unitat s’ha d’exercir i s’hi ha de creure”.