ARQUEOPARC COVES DE SERINYÀ

Benvinguda | Reserves | Horaris i preus
 

ARQUEOPARC COVES DE SERINYÀ

Des del mes de juliol de 2024, el Consell Comarcal ha reobert al públic els jaciments arqueològics que acullen les Coves de Serinyà, un bé cultural del nostre patrimoni català que va ser declarat bé cultural d’interès nacional en la categoria de zona arqueològica l’any 2008, per la Generalitat de Catalunya.

Aquesta reobertura suposa una nova empenta i un compromís de l’administració per protegir els diversos jaciments arqueològics, i fer-ne difusió i donar-los a conèixer a la ciutadania. Des de la seva inauguració, l’any 1997, el Consell Comarcal ha dut a terme diverses obres de conservació i manteniment de l’edifici, però cap d’elles en termes de modernització de l’espai museogràfic de l’interior de l’edifici principal.

Aquesta reobertura, doncs, suposa un pas endavant per potenciar i donar més valor encara als jaciments del paratge del Reclau Viver, amb la remodelació dels espais interiors i del guió museogràfic de l’equipament, i adequar-lo als recursos audiovisuals, expositius i gràfics que existeixen actualment.

El Consell Comarcal pretén retornar a aquest equipament cultural ––a partir d’ara amb el nom d’Arqueoparc Coves de Serinyà––, l’atractiu i l’interès cultural com a jaciments arqueològics de primer ordre que són a Catalunya, i a preservar així la memòria històrica dels nostres avantpassats.

Us convidem, doncs, a visitar l’Arqueoparc Coves de Serinyà i a immergir-vos a la vida de l’home prehistòric. Com veureu, de Serinyà, no n’hem marxat mai.

 

Amb el suport de:

LogoDipu

FEDER

 

L’objecte d’aquest projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu creixement i ocupació”

LogoGene

Contacte

Arqueoparc Coves de Serinyà

A/e  coves.serinya@plaestany.cat 

On som? - Situació del parc

Més informació