L’Oficina Jove programa els tres nivells  de cursos de lleure per aquest 2021
09, de març 2021 10:56

Les àrees de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) i de l’Ajuntament de Banyoles han treballat conjuntament per programar els tres nivells de cursos de lleure (de premonitor/a, de monitor/a i de director/a de lleure) perquè es puguin cursar durant aquest any 2021, un fet que fa molts anys que no succeïa.

La decisió és causada per l’augment de la demanada que s’ha detectat de professionals del lleure en els darrers mesos. A tall d’exemple, l’estiu passat, tot i la pandèmia per la covid-19 que va suposar un descens de les activitats, se’n van acabar organitzant un total de 115 en el territori entre casals, colònies, campaments, acampades o itineraris a peu, amb un total de 4.000 participants i més de 650 monitors. S’estima que, per als pròxims mesos, moltes entitats dedicades al lleure necessitaran incorporar personal amb els coneixements específics per treballar-hi.     

Nivells

Respecte al primer nivell, el curs de premonitor/a, està previst que tingui lloc el cap de setmana del 7 al 9 de maig a Sant Martí de Llémena i quan s’obrin les inscripcions (encara no s’ha fixat la data ni quin serà el procediment) s’hi podran apuntar tots els nois i noies nascuts els anys 2004, 2005 i 2006.

El període d’inscripció per obtenir el segon nivell, el curs de monitor/a, ja està obert, s’allarga fins al 21 de març i s’ha de formalitzar en línia accedint a la pàgina web www.plaestanyjove.cat i omplir el formulari corresponent. És un curs reservat a joves que ja hagin complert els divuit anys i la formació tindrà lloc presencialment per Setmana Santa a Cal Drac del 26 de març al 4 d’abril, mentre que pel cap de setmana del 17 i 18 d’abril s’anirà a fer una estada a una casa de colònies.

Finalment, el tercer nivell, el curs de director/a de lleure, es farà a finals de l’estiu i es dirigeix a joves a partir de 18 anys que ja tinguin la titulació de monitor/a. Les classes es duran a terme del 27 d’agost al 19 de setembre al Centre Cívic de Porqueres i també es farà una estada en una casa de colònies. Encara no s’ha fixat el període d’inscripció, però com en els nivells anteriors també s’haurà de formalitzar en línia.

Les places per a cadascun dels cursos són limitades i, per tant, és molt important apuntar-se com més aviat millor. S’han pres totes les mesures necessàries de prevenció contra la covid-19 perquè les sessions siguin segures. 

Arxiu