Campanya informativa sobre la plaga de la papallona del boix
16, de juny 2021 11:53

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany (CCPE) ha iniciat una campanya informativa sobre la plaga de la papallona del boix (Cydalima perspectalis) que va en augment com ho demostra l’estudi realitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que confirma que aquesta espècie invasora ja és present a 185 municipis de 21 comarques catalanes, entre les quals es troba el Pla de l’Estany.

Present a Catalunya des del 2014 establint el seu focus inicial a la comarca de la Garrotxa, aquest insecte s’alimenta de fulles de boix de jardins i boscos. Els efectes de la plaga són molt impactants perquè danyen la planta, deixen els boixos absolutament defoliats i, si aquestes defoliacions són contínues, provoquen la seva mort. Les erugues, tot i que provoquen molèsties, no són urticants ni perilloses per a les persones.

Document gràfic

Per tot plegat, l’àrea de Promoció Territorial del CCPE, en el marc del projecte Pla de Reactivació Socioeconòmica COVID-19, ha elaborat un document gràfic per contribuir a la sensibilització d’aquesta problemàtica, explicant-la breument i enumerant quines accions es poden realitzar per col·laborar a frenar la propagació d’aquesta espècie.

La primera acció és l'edició d'un document gràfic amb informació i consells per aturar aquesta plaga.

Descarrega't aquí l'app d'Alerta Forestal. 

 

Arxiu