El Casal Cívic de Banyoles acull l’exposició ‘Superem el racisme’
21, de març 2022 10:00

Des del passat divendres el Casal Cívic de Banyoles acull la mostra ‘Superem el racisme’ en motiu del Dia per a l’Eliminació de la Discriminació Racial que es reivindica avui dilluns 21 de març. L’exposició es podrà visitar fins el proper 8 d’abril.

‘Superem el racisme’ va ser creada el 2019 pel Pla de Ciutadania i Immigració i el Pla Local d’Inclusió Social, emmarcada en la campanya ‘La diversitat ets tu’ que aquell any es va dedicar, precisament, a la superació del racisme. El treball va comptar amb el suport d’un grup de persones de tota la comarca, racialitzades i expertes en la matèria.

L’exposició està formada per un total d’onze missatges que tenen per objectiu portar a la reflexió d’aquells que els llegeixen, ja que es posa el focus en actituds i comentaris que porten implícit un racisme subtil i que està molt arrelat en la societat. En aquest sentit, l’exposició treu a la llum missatges que acostumen a no ser percebuts com a racistes, quan en realitat sí que ho són. Tanmateix, tot i que bona part de la societat no es considera racista, respecte a les persones que tenen un color de pell diferent encara hi ha molts estereotips i prejudicis que provenen del passat i que amb aquesta mostra es volen eradicar.

L’exposició estarà oberta al públic fins el 8 d’abril al Casal Cívic de Banyoles.

Arxiu