El ple del Consell Comarcal fa una modificació de crèdit del pressupost per valor de 2,3 milions d’euros
29, de març 2022 15:14

La setmana passada el ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar una modificació de crèdit del pressupost del 2022 per fer front a una sèrie de despeses que no es podien demorar en el temps. En total la modificació ascendeix als 2.386.896,76 euros que, en bona part, es destinaran a resoldre pagaments pendents amb la recollida de residus pel fet que durant 13 mesos es va estar sense contracte. D’altra banda, s’han afegit més de 120.000 euros a les partides relacionades amb els subministraments per tal de fer front a l’increment dels costos energètics. Respecte a les partides de nova creació destaca l’adquisició dels terrenys per ubicar-hi la planta de transferència de residus (75.000 euros) i l’adquisició d’unes càmeres de videovigilància per protecció civil que s’instal·laran en diversos punts del comarca (250.000 euros).

A les acaballes del primer trimestre de l’any, el ple del mes de març del Consell Comarcal va servir per fer una radiografia de l’estat econòmic de la corporació. En aquest context la sessió va servir per posar al dia l’estat de comptes de determinades partides per afrontar el que queda de 2022. Aquesta modificació pressupostària s’ha pogut realitzar gràcies al romanent de tresoreria, és a dir, als diners que no es van gastar del pressupost del 2021.

Més d’un milió d’euros provinents de les despeses que no es va executar durant l’exercici anterior es destinarà a atendre les amortitzacions pendents en la liquidació del contracte de recollida de residus. Una despesa que es va generar motivada per l’absència de contracte durant més d’un any.

D’altra banda, la puja dels preus en l’electricitat i els carburants també ha afectat al pressupost del Consell que durant el ple va aprovar actualitzar les partides afectades per l’increment dels costos energètics per un valor superior als 120.000 euros. Una altra  modificació a destacar a nivell econòmic són els 200.000 euros que s’han destinat a incrementar la partida respecte als vehicles de les brigades externes que fan feines amb els ajuntaments de la comarca.

 

500.000 euros destinats a partides de nova creació

La modificació de pressupost del Consell Comarcal també contempla 500.025 euros per a partides de nova creació, dels quals la meitat exacte es destinarà a la compra de càmeres de videovigilància per instal·lar en diversos punts del Pla de l’Estany. A més, també destaquen els 75.000 euros que es destinaran a la compra de terrenys en el que s’ubicarà la planta de transferència de residus.

Davant d’aquest acord de ple, el President del Consell Comarcal, Francesc Castañer destaca que “es tracta d’una modificació de crèdit per deixar a punt l’ens, ja que durant la pandèmia hi va haver una sèrie d’endarreriments en els pagaments”. “L’adqusició de nous vehicles pel Centre El Puig, així com la de càmeres de videovigilància per augmentar la seguretat de la comarca, marquen les línies a seguir en el que resta de mandat” ha afegit Castañer.

 

El total del romanent de tresoreria de que disposa el Consell Comarcal és de 4.302.930,96 euros, provinents de l’exercici anterior, dels quals, prop de 2.400.000 ja han estat destinats per actualitzar-se a les circumstàncies que s’han esdevingut en aquest inici d’any.

Arxiu