Les primeres xerrades informatives sobre el nou sistema de recollida de residus reuneixen prop de 600 persones
05, d’abril 2022 11:56

Cornellà del Terri i Camós han estat els dos primers municipis que han acollit les xerrades informatives que ha organitzat el Consell Comarcal per informar sobre el nou sistema de recollida de residus que s’iniciarà el mes de juny. Aquesta setmana tindran lloc les sessions de Fontcoberta i Serinyà, el 6 i el 7 d’abril, respectivament i tancarà el cicle Esponellà el 20 d’abril.

Prop de 600 persones han assistit a les dues primeres xerrades informatives sobre el nou sistema de recollida de residus que organitza el Consell Comarcal en els cinc municipis de la comarca en els que s’implantarà la recollida porta a porta. Les primeres sessions va tenir lloc a diferents nuclis de Cornellà del Terri en les que s’hi van aplegar unes 500 persones per conèixer els principals canvis que hi haurà. La segona xerrada es va fer a Camós el passat 1 d’abril i en aquesta s’hi van reunir un centenar de veïns i veïnes. La dinàmica d’aquestes trobades es basa en tres aspectes: d’una banda s’expliquen els motius del canvi, es planteja el nou sistema de recollida i el calendari d’implantació i, per últim, hi ha l’espai per a resolució de dubtes i aportacions que vulguin fer els veïns i veïnes.

El nou model de gestió de residus comarcal combina el porta a porta als nuclis urbans amb la recollida en àrees tancades de contenidors a les zones d’habitatges disseminats. Per aquest motiu, aquestes sessions informatives prèvies estant tenint tan bona acollida entre els veïns i veïnes del municipi.

Les properes sessions es faran a Fontcoberta i Serinyà, el dimecres 6 i el dijous 7 d’abril, respectivament. La darrera xerrada serà a Esponellà el dimecres 20 d’abril. Tot i que el nou contracte va entrar en vigor el passat 1 de març, fins el mes de juny no entrarà en funcionament el nou sistema de recollida de residus. Aquests mesos estan servint per donar a conèixer els canvis entre la població i perquè l’adjudicatària pugui establir les modificacions necessàries.

Més enllà de les xerrades també s’està elaborant altre material informatiu per distribuir a través de diversos canals. Així, es farà una falca de ràdio, un anunci per televisió, així com una nova pàgina web, a més de les publicacions a través de les xarxes socials. Tot això amb la intenció d’arribar al màxim de població dels municipis de la comarca en el que es canviarà el model de recollida.

Arxiu