El celler Baronia de Vilademuls rep la medalla d'or en el XXVII Concurs de Vins Girovi'22
12, d’abril 2022 13:48
  • El vi de referència del celler Baronia de Vilademuls ha rebut també la distinció Gran Or de les “Fulles de Girona”.

El celler Baronia de Vilademuls ha rebut la Medalla d'Or en el XXVII Concurs de Vins, Escumosos i Vermuts de Catalunya Girovi-22 pel seu vi negre de criança 2017. El Consell Comarcal trasllada la seva felicitació al celler per aquest guardó que posa el nom del Pla de l'Estany en el prestigiós concurs amb prop de 30 anys d'història. Baronia de Vilademuls és un dels productors de la comarca que col·laboren assíduament en les iniciatives de promoció organitzades pel Consell Comarcal.

El Concurs de Vins, Escumosos i Vermuts de Catalunya, organitzat per l’Associació de mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya, ha comptat en la seva edició d’enguany amb la participació de més de 350 mostres de totes les denominacions d’origen catalanes. El vi negre de criança 2017 de Baronia de Vilademuls, que és el vi de referència del celler, va ser distingit amb la Medalla Gran Or, juntament amb quatre vins més, i també amb la distinció Gran Or de les “Fulles de Girona”, que s’atorguen als primers vins classificats elaborats a les comarques gironines.

Aquest no és el primer guardó que rep el celler. El vi negre de criança 2012 de Baronia de Vilademuls ja va rebre la Medalla d’Argent al Girovi del 2017. El 2020 també van ser premiats amb la medalla de plata a l’Eno-T Wine & Tourism, un concurs que aposta per l’enoturisme i certifica l’harmonització dels vins amb les seves activitats turístiques.

El Celler Baronia de Vilademuls produeix i ven vi amb D.O. Catalunya des de l'any 2012. El celler està situat a Can Maure, una de les cases que formen el nucli de Parets d'Empordà, on antigament hi havia el castell de Parets. Les vinyes són a la ribera dreta del riu Fluvià, i per tant ben ventilades per la tramuntana, alhora que temperades per la marinada de l’estiu. Actualment el vi que comercialitzen és negre envellit d’alta qualitat, sense gaires additius ni productes químics. S’obté a partir d’una mescla de les quatre varietats de raïm negre que es troben a les seves vinyes: garnatxa, cabernet-sauvignon, ull de llebre i merlot.

Arxiu