Presenten ‘Fem drecera’, un nou circuit de caminades pels municipis del Pla de l’Estany
26, d’abril 2022 12:06
  • Inclou 13 caminades per 10 municipis de la comarca amb dos nivells diferents de dificultat
  • Es programarà una jornada per a cadascuna de les caminades que es faran entre maig i novembre

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha presentat avui un nou circuit de caminades per la comarca, Fem drecera. Creat amb la col·laboració dels diferents municipis, inclou itineraris per la comarca per descobrir el Pla de l’Estany i incentivar l’activitat física. Fem drecera s’iniciarà el proper diumenge 8 de maig a Esponellà i les sortides s’allargaran fins al novembre.  

Fem drecera és un circuit de tretze caminades per deu municipis de la comarca amb dos nivells de dificultat, un per a caminadors més experimentats i un altre per a persones amb menys experiència. Seran set jornades amb caminades curtes, de baixa dificultat i gairebé sense desnivell, i sis jornades de caminades llargues i amb més desnivell.

El president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, ha destacat que “les caminades ens permetran descobrir l’entorn, gaudir de la natura, conèixer espais d’interès natural, patrimonial o cultural de la comarca, tot fent activitat física i salut, amb jornades compartides”.

Per la seva banda, el president del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Jordi Tarridas, ha explicat que “l’objectiu principal de Fem drecera és aconseguir que la població de la comarca sigui una població activa i que, a través de les caminades, millorin la seva salut física i mental a la vegada que descobreixen la comarca”.

En aquest sentit, el secretari tècnic del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Xavi Batchellí, ha explicat que “les caminades curtes s’han adaptat per a totes les edats, des dels infants fins als avis i les àvies” i ha afegit que “s’hi pot participar de forma individual o en grup, en família, amb els amics o amb els veïns i les veïnes”. A més, moltes de les caminades es complementaran amb activitats que es faran al mateix municipi per combinar esport i cultura.

Arxiu