Darreres setmanes de contenidors d'escombraries als carrers a gran part del Pla de l'Estany
16, de maig 2022 11:44
  • La comarca encara la recta final de la posada en marxa del nou sistema de recollida de residus amb noves sessions informatives i el repartiment del material necessari.
  • Camós, Cornellà de Terri, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà iniciaran el porta a porta el proper mes de juny.

El proper mes de juny està previst que s’iniciï la recollida de residus porta a porta als municipis de Camós, Cornellà de Terri, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà, dins del nou contracte del servei adjudicat recentment a la comarca. D’altra banda als municipis de Porqueres i una part de Camós, on ja es fa el Porta a Porta des del 2018, es portarà a terme un canvi del calendari de recollida per harmonitzar-lo amb la resta de municipis.

El nou model de sistema de recollida de residus a la comarca comporta una sèrie de canvis que són la primera passa per millorar el percentatge de recollida selectiva a la comarca, ara estancada al 44% dels residus recollits, i que seguirà durant als propers mesos amb la implantació d’àrees tancades de contenidors a diversos municipis.

Durant les primeres setmanes de maig, s’inicia la campanya d’implantació en la que es faran diverses xerrades informatives per explicar el funcionament del nou servei, es resoldran dubtes i es repartirà tot el material necessari. Per tal de convocar a la ciutadania a aquestes reunions, properament s’enviarà una carta personalitzada a tothom amb la informació dels dies, hores i lloc d’aquestes.

Per què cal canviar el sistema de recollida actual?

La proposta de canvi del sistema tradicional de contenidors és el primer pas per aconseguir l’objectiu d’augmentar el percentatge de recollida selectiva fins al 60% que marca la Unió Europea i disminuir, així, les tones que s’envien a l’abocador.

L’objectiu final és poder recuperar matèries primeres per reutilitzar-les com a recursos en comptes d’enterrar-les en un abocador o incinerar-les. Amb el sistema de recollida en contenidors actual, la comarca del Pla de l’Estany  aconsegueix de mitjana tan sols un 44% de recollida selectiva, quedant molt lluny dels percentatges marcats per la legislació europea i catalana.

La recollida Porta a Porta és un sistema implantat a més de 250 municipis a tot Catalunya i que compta amb més de 20 anys d’experiència. Aquest consisteix en recollir diàriament una o més fraccions dels residus a la porta de casa seguint un calendari preestablert, permetent així recollir selectivament un 70% dels residus domiciliaris i millorant la sostenibilitat, eficiència i eficàcia del servei.

Arxiu