Els armaris i les àrees d’aportació tancades tindran un cost proper als 370.000 euros
07, de juliol 2022 08:50
  • En un ple extraordinari i urgent s’ha aprovat la delegació de la contractació i construcció dels armaris i les àrees d’aportació per agilitzar els tempos.
  • D’altra banda, també s’aprova l’acord de delegació de competències en matèria d’educació per continuar gestionant el transport escolar i els menjadors.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany continua treballant per deixar enllestida la segona fase del porta a porta comarcal abans del mes d’agost. Així, en un ple extraordinari i urgent ha aprovat que es delegui al Consell la contractació i construcció dels armaris i les àrees tancades d’aportació en els cinc municipis que queden pendents de fer-hi aquestes instal·lacions. El cost total d’aquestes actuacions s’apropa als 370.00 euros i s’executaran des del Consell a fi de poder disposar d’aquests espais el més aviat possible.

Després de l’entrada en vigor del sistema porta a porta a cinc municipis del Pla de l’Estany el passat 14 de juny va quedar pendent la instal·lació dels armaris i les àrees a Palol de Revardit, a més dels disseminats de Serinyà, Fontcoberta i Cornellà del Terri a on als nuclis d’aquests municipis ja s’hi fa la recollida porta a porta. Per agilitzar el procés Cornellà, Fontcoberta, Palol, Serinyà i Vilademuls han delegat la gestió al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, un fet que s’ha aprovat aquest dimecres en un ple extraordinari i urgent. Les actuacions en aquests cinc punts de la comarca tindran un cost total de 368.675,65 euros. Cal recordar que Porqueres, Sant Miquel, Camós i Esponellà ja disposen d’aquestes instal·lacions.

“Els armaris i les àrees d’aportació són un element essencial i necessari per a poder desplegar el 100% la recollida porta a porta a la comarca” ha destacat Francesc Castañer, president del Consell Comarcal que ha afegit que “iniciarem un procés de licitació urgent per tal que aquests dos elements estiguin operatius el més aviat possible”.

Per la seva banda, Vilademuls que en un principi havia de mantenir el sistema de contenidors al carrer, ha demanat també comptar amb àrees d’aportació tancades. Per les característiques del municipi seran unes instal·lacions diferents a la de resta de municipis de la comarca i, en aquest sentit, a Sant Esteve de Guialbes se n’hi farà una que actuarà com una microdeixalleria.

El Consell Comarcal continuarà gestionant el transport i els menjadors escolars

En un ple extraordinari celebrat també aquest dimarts, previ a l’esmentat, entre d’altres aspectes, es va aprovar la delegació de competències als consells comarcals en matèria d’educació. Aquesta acceptació permetrà al Consell Comarcal continuar amb la gestió del servei de transport escolar i dels menjadors. En aquest sentit, la gestió dels menjadors es delegarà, com fins ara, a les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA). “La delegació dels menjadors escolars a les AFAs significa la defensa del model actual que s’haurà d’adaptar a la legalitat. En tot cas, volem continuar treballant en la mateixa direcció i de la mà de les famílies” ha apuntat Francesc Castañer.

En aquest ple extraordinari també s’ha aprovat el conveni i s’ha acceptat la delegació de competències i de prestació d’assistència tècnica entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Serinyà per a l’execució de l’obra que afecta al Polígon d’Actuació Urbanística (PAU) 7 que correspon al carrer Borriol amb cruïlla amb el carrer Figueres de Serinyà. Per últim es va presentar una moció institucional per condemnar els fets ocorreguts a Melilla el passat 24 de juny i en defensa dels Drets Humans.

Arxiu