El Pla de l’Estany inicia el servei ‘Càpsules de Temps’ per tal que les persones que tenen cura d’infants disposin de temps per a elles mateixes
21, de juliol 2022 08:30
  • El nou servei impulsat pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany és possible gràcies a l’aportació econòmica del Departament d’Igualtat i Feminismes.
  • L’objectiu és que les tasques de cura es distribueixin entre l’administració i les famílies per tal que les persones que cuiden que, majoritàriament, són dones, disposin de temps lliure.
  • El servei s’ha iniciat aquest mes de juliol en equipaments públics que acolliran setmanal i quinzenalment als infants en horari de tarda.

Aquest mes de juliol s’ha iniciat el servei ‘Càpsules de Temps’ a diversos municipis del Pla de l’Estany. L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal ha posat en marxa aquest servei destinat a que les persones que tenen cura dels infants, majoritàriament dones, puguin disposar d’un respir en les tasques de cuidar dels seus infants. El servei que s’ofereix és totalment gratuït i els nens i nenes queden a càrrec d’una professional de l’àmbit educatiu.

El Departament d’Igualtat i Feministes de la Generalitat de Catalunya ha aportat 41.994,31 euros al Consell Comarcal del Pla de l’Estany en el marc del programa ‘Temps per Cures’, que ofereix serveis de cura d’infants des de la proximitat i fora de l’horari escolar. L’àrea de Benestar Social del Consell ha invertit aquesta partida econòmica en el projecte ‘Càpsules de Temps’ que s’ha iniciat aquest mes de juliol i en el que s’hi poden acollir totes les famílies amb infants entre 2 i 11 anys empadronades en els municipis del Pla de l’Estany. També poden gaudir d’aquest servei famílies amb fills fins els 16 anys que presentin necessitats educatives especials.

‘Càpsules de Temps’ és un servei que es desenvolupa des de la màxima proximitat, segur, professional i gratuït, en el que les famílies poden deixar els seus infants un màxim de dues hores diàries, quatre setmanals i vuit mensuals, a cura d’una professional que se’n fa càrrec.

Ester Busquets, consellera comarcal de Benestar Social ha apuntat que “des de l’ens ens vam posar en contacte amb tots els municipis per saber les necessitats de cada municipi de la comarca i el resultat ha estat aquest servei que avui presentem”

Tot i que és un servei destinat a totes les famílies, es consideren prioritàries les monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista, les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 52 anys o migrades.

El servei es desenvolupa a Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor i Serinyà. Vilademuls, ofereix temps per cures mitjançant un servei d’acollida matinal, mentre que Banyoles està treballant en un projecte propi que desenvoluparà, conjuntament, amb les Associacions de Famílies de l’AlumnES (AFA) dels centres educatius de la ciutat.

El servei s’organitza mitjançant la inscripció prèvia obligatòria que es pot fer a través del correu electrònic tempsxcures@plaestany,cat i a través del telèfon 685 596 634 en horari de 15 a 16h de dilluns a divendres. En aquest sentit, Glòria Mascort, coordinadora de Serveis i Programes d'atenció a la infància, famílies i dona de l’àrea de Benestar Social ha avançat que estan treballant per disposar d’una aplicació per a dispositius mòbils per agilitzar les inscripcions.

A la presentació del servei Càpsules de Temps també hi ha assistit les regidores de Palol de Revardit i d’Esponellà, Assumpció Palomeras i Rosa Maria Quintana, respectivament.

 

Arxiu