Comencen les activitats entorn la campanya de salut mental programades per l’últim trimestre
28, de setembre 2022 09:11
  • ​​​​​​‘Cuidem-nos de la salut mental’ és la campanya del projecte ‘La diversitat ets tu’ que per els mesos d’octubre i novembre porta diferents propostes per conscienciar dels aspectes relacionats amb la salut mental.

El proper 2 d’octubre comencen les activitats programades per l’últim trimestre de l’any en el marc de la campanya ‘La diversitat ets tu’ que enguany es dedica a la salut mental i que està impulsada per l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, conjuntament amb la Taula de Salut Mental del Pla de l’Estany i la Taula de Salut Comunitària de Banyoles. En paral·lel a totes les activitats també durant aquest darrer trimestre a la Biblioteca de Banyoles es podrà veure l’exposició documental relacionada amb la campanya.

Un total de 6 són les propostes que es faran en els mesos d’octubre i novembre relacionades amb la campanya ‘Cuidem-nos de la salut mental’. La programació comença amb un cinefòrum gratuït a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el proper diumenge 2 d’octubre amb la projecció d’’Un amor intranquilo’ a partir de les 18h. La psiquiatre Carme Mariscot serà l’encarregada de presentar aquesta pel·lícula que explica la història d’un matrimoni amb un fill que han de superar l’obstacle de conviure amb la bipolaritat de l’home.

Les activitats continuen amb la xerrada ‘Compartint experiències’ del dijous 6 d’octubre a les 17h des del Museu Darder. Persones amb una malaltia mental que formen part de la Comissió Mixta en Salut Mental de les Comarques Gironines compartiran les seves experiències, en una proposta de l’Associació Família i Salut Mental. La mateixa entitat és també la que porta la següent proposta: ‘Un bar de huevos’, una obra de teatre representada pels propis usuaris i usuàries de l’associació. L’obra es podrà veure el dissabte 5 de novembre a les 17h al Centre Cívic de Porqueres i l’entrada serà gratuïta.

Les dues darreres propostes seran una nova obra de teatre i la projecció d’un documental i posterior taula rodona. D’un banda, la Factoria d’Arts Escèniques serà l’escenari de l’obra de teatre, Pòsit, del divendres 18 de novembre a les 20h en el que es posa el focus sobre l’acompanyament i la cursa de les persones malaltes d’Alzheimer. Posteriorment, hi haurà un col·loqui dirigit per la protagonista de l’obra i una professional de la salut mental. Les entrades per aquesta activitat ja es poden adquirir a través de www.cultura.banyoles.cat.

Per últim, el dissabte 26 de novembre el Museu Darder acollirà a partir de les 19h la projecció del documental L’art de l’antídot de la banyolina Aina Palomer i la posterior taula rodona amb la presència de diferents terapeutes de diverses disciplines artístiques.

Totes aquestes propostes tancaran la campanya d’enguany de ‘La diversitat ets tu’ que durant aquest 2022 s’ha dedicat a la salut mental en la que s’han realitzat diferents accions per tal de trencar tabús i conscienciar a la població al voltant d’aquesta temàtica.

Arxiu