El Parc de les Coves de Serinyà oferirà més visites guiades durant aquest estiu
31, de maig 2023 12:26
  • A partir d’aquest cap de setmana l’equipament torna a obrir les portes, ampliant l’horari i el nombre de visites guiades.
  • Durant els mesos de juliol i agost també les visites guiades també es podran fer entre setmana.

El primer cap de setmana del mes de juny porta la reobertura del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, que tornar a oferir visites guiades durant tots els cap de setmana d’estiu i els festius d’aquest mes de juny. Al juliol i l’agost també es faran visites guiades entre setmana. A més, s’amplia l’horari d’obertura, fet que permetrà passar de les tres visites que s’oferien durant els dos darrers anys, a les quatres que es faran aquest estiu.

A partir d’aquest cap de setmana els tres jaciments de les coves del Reclau Viver, de Mollet i de l’Arbreda que conformen el Parc de les Coves de Serinyà es podran tornar a visitar. Així, un any estiu més, l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Pla de l’Estany posa en marxa aquest punt d’atractiu turístic de la comarca que l’any passat va rebre més de 2.300 visites durant els dos mesos que va obrir.

Durant aquest mes de juny el parc obrirà dissabtes i diumenges, i festius de 10 a 15 h. A partir del mes de juliol i també durant l’agost es podrà accedir a l’equipament de dimarts a diumenge de 10 a 15 h. El parc tancarà aquest període d’obertura el diumenge 3 de setembre. L’ampliació de l’horari d’obertura ha permès oferir quatre visites guiades per dia, per així donar resposta a l’augment de demanada que es va experimentar l’estiu passat.

La reserva prèvia es podrà fer a través de correu electrònic a coves.serinya@plaestany.cat, per telèfon al 972 59 33 10 o mitjançant el formulari disponible a la web www.plaestany.cat.  El preu de les visites es manté i per al públic en general serà de 6 euros, pels estudiants, majors de 65 anys i persones amb discapacitat l’entrada tindrà un cost de 3 euros, mentre que els menors de 6 anys ho tindran gratis.

Les obres del centre d’interpretació Arqueopark

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà va tancar les seves portes el juny del 2019 per convertir l’espai en un centre d’interpretació. Durant aquests anys s’han anat fent petites millores i reformes, i actualment està en tràmit de licitació el projecte musogràfic. De moment, però, es poden tornar a visitar els tres jaciments de les coves del Reclau Viver, de Mollet i de l’Arbreda del conjunt prehistòric de Serinyà, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de zona arqueològica el 2008, per la Generalitat de Catalunya.

Arxiu