Una trentena de persones participen a l’edició de tardor del programa Voluntariat per la llengua al Pla de l’Estany
24, d’octubre 2023 13:39
  • Aquest dijous, l’Oficina de Català del Pla de l’Estany ha presentat les noves parelles lingüístiques i grups de conversa del programa Voluntariat per la Llengua que enguany commemora el 20è aniversari.

El Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany ha presentat les noves parelles lingüístiques i els grups de conversa d’aquest primer trimestre del nou curs. La presentació s’ha emmarcat en l’estrena de l’exposició ‘A través de les pesqueres. L’exposició que no es va dur a terme’ que ha tingut lloc aquest dijous al Museu Darder de Banyoles.  En total, són 31 les persones que formen part d’alguna de les dues modalitats del programa Voluntariat per la Llengua (VxL).

Aquest primer trimestre del curs 2023-2024 el programa Voluntariat per la Llengua del Pla de l’Estany incorpora 10 noves persones participants que podran gaudir d’aquesta experiència per primera vegada. En concret, s’han pogut formar onze parelles lingüístiques, dues de les quals repeteixen de l’any passat, unes Tertúlies en català amb sis participants i un grup de conversa de quatre persones. Els participants es trobaran, presencialment, des d'octubre i durant 10 setmanes amb el compromís de reunir-se una hora setmanal per conversar en català sobre temes d’interès comú. A més, podran gaudir d'activitats que es fan a tota la comarca o bé aprofitar algun dels descomptes que els ofereixen els establiments col·laboradors, molts dels quals també són punt de trobada.

En tractar-se d’un projecte viu, durant el curs es poden seguir apuntant noves persones al programa per constituir noves parelles lingüístiques, tant en modalitat presencial com en modalitat virtual.

20 anys del programa Voluntariat per la Llengua

El Voluntariat per la Llengua es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 175.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica). A la comarca del Pla de l’Estany en els darrers 10 anys han passat pel programa més de 180 parelles lingüístiques.

Per a més informació, podeu contactar amb el Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany (tel. 972 57 35 50, a/e: plaestany@cpnl.cat) o bé visitar la pàgina www.vxl.cat.

Arxiu