El Ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova la modificació del contracte del servei de recollida de residus
27, d’octubre 2023 15:00

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va celebrar el passat dimecres 25 d’octubre el ple ordinari de la corporació en el que, entre d’altres, es van aprovar la modificació del contracte del servei de recollida de residus a la comarca i la modificació del reglament del servei del transport escolar.

El Ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha aprovat la modificació del contracte del servei de recollida dels municipis de Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls. Aquest canvi en el contracte s’explica per les necessitats detectades un cop s’ha desplegat tot el servei als municipis que tenen delegades les competències al consell.

En concret, la modificació s’explica pel fet que la dedicació de l’Encarregat del Servei, per tal de garantir-ne un bon funcionament, ha hagut de ser major que la prevista en el plec de prescripcions tècniques. Des d’un punt de vista econòmic, aquesta modificació suposa un increment d’un 1,65% sobre el preu d’adjudicació del contracte i, per tant, no supera el 20% màxim establert en el valor de les modificacions previstes, conforme a l’article 204 de la LCSP. D’acord amb aquesta modificació, el preu final del contracte és de 3.835.915,43 euros, IVA inclòs.

En marxa les àrees tancades d’aportació de residus de Palol i Cornellà

A partir d’aquest divendres a Cornellà del Terri ja estaran operatives les noves àrees tancades dels nuclis de Borgonyà, Pujals dels Pagesos, Corts, Sords, Ravós del Terri i dels disseminats del municipi. La setmana passada es van dur a terme les xerrades informatives per als veïns i veïnes d’aquests nuclis on també es va fer entrega de les targetes identificatives per accedir a les àrees.

Amb la implantació del nou sistema de recollida de residus a la totalitat de Cornellà del Terri, llevat de Santa Llogaia, on els terrenys per a fer-hi l’àrea encara no són de titularitat municipal, i, amb la posada en funcionament del sistema a Palol de Revardit, el passat mes de setembre, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha desplegat el nou model a tots els municipis de la comarca que tenen delegades les competències de residus a l’ens supramunicipal.

Modificació del reglament del transport escolar al Pla de l’Estany

Per altra banda, una de les aprovacions destacades que va tenir lloc aquest passat dimecres va ser l’aprovació inicial de la modificació del Reglament del servei de transport escolar de la comarca del Pla de l’Estany. Els canvis que s’efectuaran en el reglament són una requeriment del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a petició del Sínidic de Greuges, amb la voluntat de millorar les mesures de control. Arran d’aquesta demanada, el reglament comarcal, incorporarà les següents tasques que haurà de fer la persona acompanyant del servei de transport escolar :

 

  • Fer un recompte de tot l’alumnat que ha baixat del vehicle i verificar que coincideix amb les assistències anotades a l’inici del servei.
  • Revisar sistemàticament tot l’interior del vehicle abans d’abandonar-lo, per comprovar que no hagin quedat pertinences, així com tampoc cap alumne/a.

Aquesta modificació del reglament del servei de transport escolar del Pla de l’Estany també va ser aprovada per unanimitat, rebent els vots a favor de les tres formacions que formen el ple del Consell Comarcal.

Arxiu