El Consell Comarcal del Pla de l’Estany posa en marxa les plaques fotovoltaiques de l’edifici de El Puig
18, d’abril 2024 11:33
  • Els panells solars fotovoltaics serviran per autoconsum dels espais de El Puig, i les diferents masoveries del Consell Comarcal.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany disposa de 240 plaques fotovoltaiques a l’edifici de El Puig que generaran electricitat que serà consumida pel propi edifici i per les diferents dependències que l’ens té situades a Can Puig de Bellacasa. El cost aproximat de l’actuació ha rondat els 80.000 euros, dels quals prop del 80% seran finançats a través dels fons Next Generation.

Nova passa en favor de la sostenibilitat del Consell Comarcal amb l’entrada en funcionament dels panells solars fotovoltaics que s’han col·locant a l’edifici d’El Puig. En total hi ha 468 m2 repartit en els 240 panells de 97,3kW i que faran que la potència que estan produint s’utilitzi en la modalitat d’autoconsum compartit entre El Puig, el Niu, el CDIAP i  les diferents dependències del consell.

Oriol Serrà, conseller de Territori ha destacat que "seguim treballant per fer front al canvi climàtic i, per tant, que la transició energètica sigui una realitat a la comarca amb el Consell Comarcal al capdavant”. A més ha afegit que “en aquesta línia, una altra iniciativa és la de començar a treballar amb els Polígons Industrials per acompanyar-los en la implantació de les energies renovables”.

Amb l’objectiu de donar visibilitat que a tots els edificis del Consell Comarcal del Pla de l’Estany situats a Can Puig de Bellacasa es consumeix energia renovable de proximitat i generada de forma distribuïda, a la recepció de El Puig també s’ha instal·lat una pantalla informativa per conèixer la quantitat d’energia que han produït les plaques fotovoltaiques. La instal·lació dels panells solars permetrà, segons els càlculs de l’ens, estalviar entre un 35 i 40% de l’energia que es consumeix actualment a les diferents dependències del consell.

Arxiu