El  Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova la nova direcció del Centre El Puig
25, d’abril 2024 12:54
  • El servei d’atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial i/o malaltia mental de la comarca estrena un nou director, Marc Casanovas Castelló.
  • La corporació també presenta un conveni per agilitzar les delegacions que els municipis fan al consell.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha celebrat aquest dimecres el ple ordinari corresponent al mes d’abril en el que, entre d’altres aspectes, ha donat compte del decret de contractació del nou cap del Centre el Puig. Més enllà d’aquest fet, també s’ha aprovat l’acord per a la creació d’un marc de delegació de competències d’encàrrec d’assistència tècnica dels ajuntaments de la comarca a favor de l’ens i l’acceptació de la gestió d’assistència tècnica en matèria de joventut a diferents poblacions del Pla de l’Estany.

El Centre El Puig estrena aquesta setmana un nou director: Marc Casanovas Castelló. La figura del nou director ha de servir per donar un impuls al servei que el Consell Comarcal dona a les persones adultes del Pla de l’Estany amb algun tipus de discapacitat. La incorporació d’aquesta nova persona es va constatar en el ple que la corporació va celebrar aquest dimecres 24 d’abril. El president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer ha destacat que “amb aquesta incorporació volem dona un nova empenta al centre, ja que a través de la nova direcció s’han de marcar les línies de present i de futur de El Puig, un servei que dona cobertura a totes les persones de la comarca que tenen algun tipus de discapacitat i/ o malaltia mental”, a més d’afegir que “des del Centre Especial de Treball es dona una oportunitat a aquest col·lectiu, a la vegada que es presenten serveis, com el de jardineria, als diferents municipis del Pla de l’Estany”.

 

En aquest context, durant el ple d’ahir es va tirar endavant la modificació del conveni de de delegació en matèria de jardineria amb els ajuntaments de Banyoles, Serinyà i Camós, un servei que desenvolupa El Puig.  

Agilitzar les delegacions i tecnificació de les àrees i els serveis de joventut de la comarca

Per altra banda, la sessió plenària d’aquest dimecres també ha servit per presentar la proposta d’acord de la creació d’un conveni marc de delegació de competències i encàrrec d’assistència tècnica dels ajuntaments de la comarca a favor del Consell Comarcal. Aquest conveni busca agilitzar les diferents delegacions que els consistoris del Pla de l’Estany fan a l’ens supramunicipal cada any. Així, cada vegada que un municipi necessiti l’assistència tècnica del consell, per exemple, per a fer el projecte de redacció d’una obra o una modificació puntual del POUM, aquesta encomana no necessitarà que passi pels plens de l’ajuntament i després del consell.

Aquest ple també ha servit per acceptar l’encomana de gestió d’assistència tècnica de joventut dels municipis de Camós, Cornellà del Terri, Serinyà i Palol de Revardit que se sumen a la resta de poblacions del Pla de l’Estany que compten amb aquesta figura de tècnics i tècniques compartides en matèria de joventut.

En aquesta línia, des del consell es destaca la voluntat dels diferents municipis de la comarca per tecnificar l’àrea i els serveis relacionats amb joventut. Aquest fet denota la inteció dels ajuntaments per comptar amb una figura per donar resposta a les necessitats que el jovent dels seus respectius municipis té, destinant-hi més recursos i oferint un servei més professional.

Arxiu